tisdag 13 september 2011

dagen med stort O

så var dagen här. operationsdagen. just nu sitter jag hemma och bloggar från soffan medan sambon sitter bredvid med telefonen i högsta hugg och casper kollar på sin nya favvo Pippi Långstrump.
dagen började tidigt för våran del. det var länge sen vi var uppe så tidigt allihop. vi skulle vara på sjukhuset halv 8, men som vanligt så kommer vi aldrig i tid till sjukhuset. var där en kvart för sent men det var ingen som klagade för det, dom var nog inte riktigt färdiga iaf, så det var tur.
trodde nog att casper skulle vara mest förbannad över att han inte fick nån frukost men med både Tiger och Ior under armen gick det bra att gå ut till bilen för att åka.
vid det senaste besöket på ögonmotagningen hade dom fortfarande inte bestämt sig för vilket öga dom skulle operera men det vart vänster tillslut. samma öga en annan är opererar på oxå.
plutten vart lite tjurig när han vart tvungen att byta kläder, men när han fick träffa narkossköterskorna (en manlig och en kvinnlig) sken han upp som en sol. den manliga av dom 2 fick till o med en spontan kram bara han kom fram för att hälsa :) min underbara lilla unge!
vi hade ju sen tidigare bestämt att det var jag som skulle följa med in när han sövdes. så jag o casper traskde iväg till operationssalen. han gick med frivilligt utan några problem, han var nog lite nyfiken trottsallt.
tyvärr hittade dom inget bra käll att sätt nål i så det vart gasmask. jobbigaste var att han var precis hysterisk när dom var tvungna att hålla fast honom o tvinga i honom sömngasen. men personalen var riktigt bra, stor guldstjärna till alla!
operationen tog lite längre än beräknat eftersom musklerna i ögonen var så tunna att det blev lite mer komplicerat. vi var inne på operation o han sov straxt efter 8 o vi skulle få komma tillbaka vid halv 10 för att sitta med honom när han vaknade. men vid 10 hade vi fortfarande inte få komma in.
vid kvar över fick vi iaf komma in, en i taget för att träffa honom. stakarna var nog riktigt förvirrad när han vaknade för det första han försökte med var att slita av alla tejp och plåster som redan hade tagits bort. egentligen skulle han ha bandage för ögat tills imorgon men det försvann efter 2 minter. han hatar verkligen allt vad plåster heter!
vi vart kvar på uppvaket i 2 timmar. casper hade nog helst gått därifrån så fort han vaknade för han hasade ner sig på golvet på en gång, men han kunde ju inte ens stå upp utan stöd så det fick bli att stanna några timmar till för att se till så att allt stod rätt till.
nu är vi som sagt hemma, kom hem redan vid 2 tiden så det gick himla snabbt och smidigt. så nu är det bara helvetet med ögondroppar kvar. har gett honom ett par redan o han protesterar högljut! allt som allt gick det jättebra och min lilla ängel var hur duktig som helst. så idag har han blivit rejält bortskämd med både ny film o glass, tycker jag han är värd. vi blir hemma resten av den här veckan iaf, johan ska vabba så det är skönt. jag har knappt inget i skolan heller så tajmingen vart rätt bra trottsallt. blir en liten familjevecka med lugn o ro o återhämtning för vår lilla plutt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar